Onderzoekssamenvatting (NTS)

Onderzoekssamenvatting (NTS)

Het doel van een NTS is om informatie te geven over een onderzoek voordat een onderzoek start. Op deze manier is duidelijk welke onderzoeken er in Nederland worden gedaan met proefdieren.

Informatie in een NTS

In een NTS staat informatie over het project, maar ook hoeveel dieren gebruikt worden voor het onderzoek. Hierin staan de volgende punten:

  • de doelen en doelcategorie van het project
  • mogelijke voordelen van het project
  • de procedures waarin de dieren worden ingezet en het ongerief voor de dieren
  • of dieren na een onderzoek worden hergebruikt, herplaatst of gedood
  • de toepassing van de 3V’s
  • de beschrijving van de diersoort

NTS vanaf 2021 op Europese website

Deze onderzoekssamenvattingen worden sinds 1 juni 2021 geplaatst op de website van de Europese Unie (EU). Daar staan ook de NTS’en van andere landen van de EU.

NTS zoeken op website EU

De Nederlandse volgnummers van de NTS’en zijn anders dan de nummers die op de Europese website staan. Wilt u een Nederlandse samenvatting op de Europese website zoeken? Zoek dan in deze lijst de titel van de samenvatting of het Nederlandse volgnummer. U vindt in dezelfde rij ook het Europese volgnummer. Met dit nummer vindt u de NTS op de Europese website. Wij werken deze lijst iedere 2 weken bij.

NTS’en voor 1 juni 2021

Hierboven vindt u alle onderzoekssamenvattingen van voor 1 juni 2021. Deze staan niet op de Europese website. Ze zijn verdeeld in 8 categorieën.

Weet u niet in welke categorie een NTS valt? Dan kunt u zoeken in het Overzicht NTS-nummers t/m 2020. Of u zoekt met de zoekfunctie op onze website.

Meer informatie

U vindt meer informatie over de NTS’en op de Europese website.