Informatie voor DEC's

Informatie voor DEC's

Als wij een aanvraag voor een vergunning voor een dierproef krijgen, vragen we u als DEC om advies. Dit gaat volgens een stappenplan. Hiervoor hebben we een verplicht adviesformat. Wilt u erkend worden als DEC? Hier zijn voorwaarden voor.

Erkenning DEC aanvragen

Voldoet uw DEC aan de voorwaarden van de Wet op de dierproeven? En wilt u dat wij uw DEC erkennen? Dan doet u dit met ons Aanvraagformulier erkenning DEC’s. Dit formulier stuurt u met de bijlagen naar ons toe per post of e-mail. Vanaf het moment dat wij uw DEC erkennen, kunnen wij u advies vragen voor een aanvraag voor een vergunning.

Hoe verloopt een vergunningsaanvraag?

Vragen wij uw DEC advies over de aanvraag van een vergunning? Dan volgen we het stappenplan:

De aanvraag is niet toetsbaar

Hoe werkt een DEC?

Om de kwaliteit van de adviezen van alle DEC’s gelijk te houden, gebruikt u een verplicht adviesformat. Hierin staan beoordelingsvragen waarmee u de aanvraag toetst. Daarna geeft u een ethische afweging en een advies aan ons. De manier waarop een DEC toetst staat in een praktische handreiking. U kunt voor aanvragen in de veehouderij ook het uitvoeringsbeleid vergunningsaanvragen gebruiken.

Er zijn projecten waarbij er een beoordeling achteraf nodig is. De DEC die advies gaf voor de vergunning, doet ook de beoordeling achteraf. Hiervoor is ook een verplicht format.

Bestanden versturen

We wisselen met DEC’s bestanden uit. Dit doen we met het programma Seclore FileSecure. In de handleiding FileSecure staat hoe u het programma installeert. En hoe u bestanden versleutelt en opent. Heeft u nog vragen over het veilig versturen van bestanden of het werken met FileSecure? Neem dan telefonisch contact met ons op. Of stuur een mail naar: info@zbo-ccd.nl.